Guling als zwangerschapskussen


Zwangerschap en slapen.
Tijdens je zwangerschap verandert je slaapgedrag. Enerzijds moeten je hart en je nieren meer presteren om het extra werk te verzetten.
Anderszijds zal je naarmate je zwaarder wordt ook je slaaphouding moeten aanpassen.
Waar je in de eerste maanden nog wel op je rug of je buik kunt slapen, wordt dat problematischer als de zwangerschap vordert. Daarom wordt slapen op je zij het meest aanbevolen.

Slapen op je (linker)zij
Slapen op je zij is de meest aanbevolen slaaphouding tijdens de zwangerschap. Het schijnt dat als je op je linkerzij ligt, de baby de maximale hoeveelheid bloed en voeding krijgt. Vooral in de laatste maanden krijg je behoefte aan een steuntje onder je buik. Een goeling is dan ideaal.


Guling rolkussen als zwangerschapskussen.

Een guling is een cilindervormig kussen dat je tijdens het slapen tegen je lichaam aandrukt. Je ligt een stuk lekkerder met een guling onder je buik. Je wordt dan niet door het gewicht van je buik naar voren gekanteld, waardoor je niet op je buik gaat steunen. Dat is beter voor je baby en comfortabeler voor jou. Klem de guling tussen je gebogen benen en armen en trek 'm onder je buik. Probeer het maar. Slaap lekker!